Reistips

10 highlights van het Duitse Aken

Op zoek naar een stedentrip dichtbij huis? Heb je wel eens aan Aken gedacht?

Ik besloot de gratis vrije dag van het Pinksterweekend in te zetten voor een weekendje weg en wel naar de Duitse stad Aken, net over de grens met Nederland. Vanuit Den Haag was ik er binnen 4 uur en een retourtje kostte me slechts 47 euro (dit was inclusief zitplaatskeuze in de internationale trein tussen Utrecht en Mönchengladbach).

Ik was op het idee gekomen na het zien van een aflevering van “Hier zijn de van Rossems” waarbij Maarten met zijn broer en zus de stad bezocht en ze er hun immer luchtige observaties op loslieten.

Hieronder vind je mijn fotoverslag.

Aken: lekker compact

Aken heeft een compact centrum waarbij de highlights alsmede de winkelstraten dicht bij elkaar liggen en goed te belopen zijn. Hierdoor had ik deze stad achteraf gezien makkelijk in 1 dag kunnen bezichtigen. En dat is dan ook precies wat ruim 17,5 miljoen dagjesmensen ieder jaar doen! Ik had nu echter alle tijd om ook nog te winkelen en te relaxen om zo alles uit het weekend te kunnen halen.

Ik had mijn tijd zo ingedeeld dat ik na aankomst op zaterdagmiddag lekker kon shoppen en alvast de stad een beetje kon verkennen en op zondag echt de cultuur en historie in kon duiken. Op maandag had ik om 14 uur alweer de trein naar huis en heb ik tot die tijd heerlijk relaxed een boekje gelezen in het park vlak achter de Elisenbrunnen.

De stad bruist van de energie en dit komt voor een groot deel door de studenten die aan een van de vier hogescholen van de stad studeren. Ongeveer 1 op de 5 Akenaars is student! Er zijn dan ook veel kroegen met of zonder terrasjes, waar altijd wel een plekje te vinden is voor een lekker Duits biertje!

De highlights

Nou, wat kun je dan allemaal zien en doen in Aken? Dat zal ik je laten zien!

1. De Dom bewonderen

Van binnen

Deze diashow vereist JavaScript.

En van buiten

Deze diashow vereist JavaScript.

2. De Dom schatkamer bezoeken

Deze diashow vereist JavaScript.

3. Het Rathaus bewonderen (en bezoeken)

Deze diashow vereist JavaScript.

4. De Elisenbrunnen bezoeken 

Deze diashow vereist JavaScript.

5. Een van de vele fonteinen spotten

Deze diashow vereist JavaScript.

6. Een drankje op een van de terrassen drinken

Deze diashow vereist JavaScript.

7. De Ponttor (en/of Masschiertor) bezichtigen

Deze diashow vereist JavaScript.

8. Een wandeling maken in het Lousberg-park en van het uitzicht genieten bij het Lousberg terras

Deze diashow vereist JavaScript.

9. Printen eten, een typisch Akens koekje

Deze diashow vereist JavaScript.

10. Een van de vele musea bezoeken

Aken heeft ook een aantal musea die het bezoeken waard zijn, maar omdat het zulk mooi weer was toen ik er was, besloot ik deze te bewaren voor een volgend bezoek.

Goed om te weten: er is een speciale museumkaart te koop, six for six, waarbij je voor 14 euro vijf musea en het Rathaus kan bezoeken. Normaal gesproken kost de toegang los 6 euro kosten. Deze kaart is ook nog eens een half jaar geldig!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: