New York Greenwich
Reistips

New York: 5 keer de lekkerste snacks

Tijdens een hele dag shoppen en sightseeing in New York krijg je natuurlijk honger. Ik deel hier graag mijn favoriete plekjes om een tussendoortje of pizza te scoren!

GROM Gelato

Voor een lekker Italiaanse ijsje op een mooie, zonnige dag in Central Park bijvoorbeeld, moet je naar GROM gaan. Ze hebben vier vestigingen in d
e stad, waaronder eentje op Broadway, vlakbij Central Park. Ze zitten overigens over de hele wereld! Alleen helaas niet in Nederland.

Zin in iets warmers? Neem dan de goddelijke warme chocolademelk (met slagroom!) die ze van hun chocolade ijs maken. Deze foto zegt meer dan genoeg nietwaar?

New York 99 cents Pizza99 cents Fresh Pizza

Een pizza slice voor 99 cent? En dan ga je me vertellen dat die pizza ook nog eens erg lekker is? Jazeker!! 99 Cents Fresh Pizza zit op heel veel locaties in Manhattan. Als je hun naam intikt in GoogleMaps komen ze allemaal tevoorschijn en zit er altijd wel eentje in de buurt.

Piadina

New York Non Solo PiadaOp West 37th Street zit een piepklein, ieniemienie zaakje genaamd Non Solo Piada, waar ze traditioneel Italiaans streetfood verkopen, waaronder verrukelijke piadina.

Deze typisch Italiaanse platte broden (het lijkt op een tortilla) uit de streek Emiglia Romagna, worden belegd met de lekkerste, verse ingrediënten. Voor een perfecte piadina heb je in ieder geval een combinatie van deze drie ingrediënten nodig: vlees, kaas en groenten. Maar ze hebben ook vegetarische varianten.

Brunch

American Pancakes met aardbeien

New Yorkers houden van brunchen. Vooral op zondagmiddag, dan zit iedere zaak stampvol. Het is dan ook aan te raden om te reserveren, als je niet (zoals ik) in een lange rij wil gaan staan. In Brooklyn Heights heb ik heerlijk gebruncht bij Clarke’s, op Clark Street. Zit je in Manhattan, dan kan ik je Sarabeth’s aanraden, zij hebben vijf locaties: in Tribeca, de Upper West Side, de Upper East Side, Central Park South en Park Avenue South.

Grimaldi’s
pizza bij Grimaldi's in Brooklyn New York

Een van de lekkerste steenoven pizza’s van New York, misschien wel de allerlekkerste, heb ik gegeten bij Grimaldi’s in Brooklyn, vlakbij de Brooklyn Bridge. Je krijgt een enorme pizza voorgeschoteld, meer dan genoeg voor twee personen. En dat is maar goed ook, want dan hoef je een eventueel verbrand stukje korst niet op te eten!

Er zit overigens ook een vestiging in Manhattan, op 6th Avenue.

Deze recensie (van hun eigen website) zegt genoeg, toch? Wij hoefden gelukkig niet zo lang te wachten!

“One of the few foods that lives up to the hype and is worth the annoying wait in line. Bring a snack and some water, you could wait as long as an hour, but the pizza is a sweet reward. It’s simply perfect pizza.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.